28 de novembre, 2005

Bellesa convulsiva

La bellesa serà convulsiva o no serà.
ANDRÉ BRETON

Tanatopràxia

QUE ES LA TANATOPRAXIA?

La Tanatopraxia, es el conjunt de tècniques practicades en un cadàver per aconseguir l'aturada, temporal o definitiva, del procés de descomposició. Així com les operacions de tanato-plàstia, que tenen la finalitat de donar un aspecte vital i no traumàtic de la mort.

QUI ÉS EL TANATOPRÀCTIC?
El Tanatopràctic es el professional que havent superat les proves adequades, esta especialitzat per fer us de les tècniques utilitzades a la tanatopraxia.

CODI D'ETICA
L'Associació, declara solemnement els segënts principis:
La Tanatopraxia compleix un benefici social i públic, i la professió de Tanatopràctic exigeix una total conscienciació professional i una conducta irrefutable.
Sense perdre mai de vista la inviolabilitat de tot ésser humà davant la mort, els cossos seran tractats sempre amb el màxim respecte i dignitat.
El Tanatopràctic esta obligat a mantenir el secret professional en el compliment de les missions assignades, així com de tota l'informació rellevant que rebi o escolti.
Tot membre de l'Associació, haurà d'observar un comportament de:

a) Respecte sincer per a totes les creences, filosofíes i costums.
b) Total honestedat i dignitat en el tracte amb els familiars dels difunts.
c) Aplicació estricte de totes las Lleis, Decrets i Reglaments nacionals i internacionals relatius a la professió.
d) Relacions legals i honrades amb els col-legas d'aquí i de fora, amb referència, especialment, a l'ajut mutu professional.
e) Recolzar els esforços de l'Associació per millorar tot lo referent a les condicions per la practica de la tanatopraxia.