25 de maig, 2014

"Contra la seva ciutat, la nostra" (diss. 31 maig, Plaça de Can Robacols, 11 hores)




El control de l´espai públic és una de les múltiples eines que té el poder per a continuar exercint i ampliant la dominació sobre les nostres vides.

Encara que pretenen semblar neutres, els models i les tècniques urbanístiques sempre tenen una raó de ser. Al cap i a la fi, allò que l´urbanisme modela no deixa de ser el nostre hàbitat urbà i espai comú de vida a les ciutats. Des de fa dos segles les ciutats s´han dissenyat per a ser els nodes i centres d´expansió capitalista i atenent aquest propòsit la funcionalitat urbanística bàsicament ha buscat assolir tres coses: Evitar revoltes, facilitar el control de la població i guiar i condicionar les formes de vida de les persones als rols assignats segons l´època (treballadors productius, dones cuidadores i domèstiques, consumidors insaciables, obedients ciutadans...)

La ciutat que promouen és la de l´individualisme extrem i moviment constant, treball precari i consumisme desmesurat, publicitat asfixiant i patrulles policials, càmeres de vigilància i control tecnològic.

Contra aquesta ciutat nosaltres reivindiquem la nostra: la ciutat de les revoltes, de la lluita d´oprimides i treballadores de tota època, de les veïnes que mantenen llaços comunitaris i existències basades en el suport mutu, de la lluita contra les imposicions urbanístiques als nostres barris, de l´ocupació de les places, dels centres socials i horts okupats...

Us convidem a participar d´aquesta jornada que farem a la plaça de Can Robacols al Camp de l´Arpa el pròxim dissabte 31 de maig. A les 11h començaran diverses intervencions que tractaran sobre urbanisme, memòria històrica del barri i un parell d´experiències veïnals i assembleàries per
la recuperació de l´espai públic. I a les 14h farem una fideuà popular vegana, amb vi per a qui vulgui. També hi hauran distribuïdores de llibres i fanzines i una petita exposició fotogràfica.



Us hi esperem!
Oca negra - Assemblea Llibertària del Clot-Camp de l´Arpa

09 de maig, 2014

CAN VIES: Reclamació d'espais per col·lectius i entitats del barri



Benvolgudes,

Com ja sabreu, el Centre Social Autogestionat Can Vies està sota amenaça d'un desallotjament imminent, que l'Ajuntament pot fer efectiu qualsevol dia del mes de maig. Probablement sabreu també que diversos mitjans de comunicació, així com el mateix alcalde de Barcelona, Xavier Trias, han assegurat que l'Ajuntament ha ofert a Can Vies altres espais on poder instal·lar-se*.


Al respecte i primer de tot, hem de dir que aquesta oferta només ens ha arribat a través dels mitjans de comunicació i que elCSA mai ha contemplat com a possibilitat la reubicació en un altre espai. Dit això, ens sembla molt greu que des de l'Ajuntament s'ofereixi un nou espai per al CSA tenint en comte la quantitat de col·lectius i entitats del barri de Sants que no gaudeixen d'un espai propi i adequat per desenvolupar les seves activitats. També ens sembla increïble que, vista la manca d'espais al barri, l'Ajuntament vulgui tirar a terra un edifici com el de Can Vies -del qual ja se'n fa un ús social-, simplement per deixar un solar buit a l'indret.



Vista la manca d'espais i l'actitud de l'Ajuntament, creiem més necessari que mai coordinar-nos i fer front a la situacióconjuntament com a barri, que sempre és la forma amb la qual hem aconseguit fer més força totes plegades. És per això que ens adrecem a vosaltres i us demanem un contacte per poder explorar la forma de reclamar conjuntament espais per a tots els col·lectius i entitats del barri, així com per exigir que no es tirin a terra aquells que ja són utilitzats -un manifest conjunt podria ser una bona forma de començar-. De la mateixa manera, us preguem que feu arribar aquest missatge a totes aquelles entitats i col·lectius del barri que conegueu que no tinguin un espai propi.


Podeu posar-vos en contacte enviant un correu a l'adreça plataformacanvies@gmail.com Creiem que la resposta conjunta hauria de ser força ràpida per tal d'aprofitar l'ocasió que se'ns presenta. És per això que agrairíem que en el correu ens hi indiquéssiu un contacte àgil (a poguer ser mail + telèfon + nom del col·lectiu).


Rebeu la nostra salutació més cordial,


CSA Can Vies

*Articles esmentats:

http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/2-societat/5-societat/736190-trias-augura-mesos-complicats-pero-tambe-que-hi-haura-consulta.html
http://www.btv.cat/btvnoticies/2014/05/02/lombra-del-desallotjament-torna-a-planar-sobre-can-vies/