30 d’abril, 2013

El Clot – Camp de l'Arpa en defensa dels espais alliberats



El cas de La Revoltosa, centre social okupat i autogestionat al carrer Rogent 82

El passat mes de desembre la Guàrdia Urbana va entregar una carta ordenant el cessament d'activitats a La Revoltosa, amenaçant de precintar el local i sancionar amb multes de milers d'euros per no disposar de les llicències que autoritzen a realitzar activitats de caràcter públic.

Aquesta és una de les estratègies que l'Ajuntament de Barcelona, sota el mandat de CiU, està fent servir per tal d'esborrar les iniciatives culturals i polítiques que no s'ajusten al seu ideari de ciutat: Barcelona, la millor botiga del món, una marca que s'ha de vendre als inversors internacionals, passant per sobre de les necessitats de les persones que hi viuen.

Al barri del Clot-Camp de l'Arpa diferents entitats desenvolupen una intensa activitat política i cultural, generadora de pensament crític; ara fa prop de 6 anys que La Revoltosa participa d'aquest teixit associatiu. En aquest temps, el CSOA no ha demanat cap llicència però a dut a terme un munt d'activitats de les que han participat centenars de persones. La Revoltosa no compleix cap normativa sinó que es fonamenta en el suport mutu, en compartir els coneixements, divulgar la cultura de forma gratuïta, en l'assemblearisme, l'horitzontalitat...

De totes formes, tant el Districte com la Guàrdia Urbana deneguen els permisos i boicotegen a tots aquells col·lectius i associacions que no comparteixen les seves idees. En el darrer any, hem vist tancar espais i precintar activitats també organitzades dins d'equipaments públics. Aquests han estat els casos d'El Brot; el concert de Festa Major del Clot-Camp de l'Arpa; la cafeteria del Centre Cívic Parc Sandaru... moltes han estat les mostres de suport al barri i a la ciutat davant d'aquests atacs de l'administració a la cultura popular.

Volen omplir-se les butxaques a qualsevol preu!
Ni multes ni precintes aturaran l'activitat autogestionada!



Associació Ulls Blaus. Intercanvi cultural i creatiu. Al mes de febrer la Guàrdia Urbana inhabilita l'espai per realitzar música en directe i no disposar de la llicència municipal d'activitats.

4a edició de Barraques al Parc del Clot. Entitats participants: Castellers de Barcelona, A.E. Rudyard Kipling, Xino-Xano Esplai, Esplai Kasperle, Esplai S.C.V. El Clot, La Pinya-Coordinadora de Joves del Clot-Camp de l'Arpa, Unitat Contra el Feixisme i el Racisme, Arran Clot-Camp de l'Arpa, Diables del Clot i Xanqui Qui Pugui. El passat novembre, quan feia més de mitja hora que s'havia acabat el concert de Festa Major del Clot-Camp de l'Arpa i els organitzadors estaven recollint, 5 furgons antidisturbis va desallotjar el parc a empentes, negant-se a parlar amb els organitzadors de l'acte i escalfant l'ambient. Les entitats organitzadores van deixar palès al comunicat de denúncia que des de fa uns anys districte cada cop els hi posa més traves per fer aquest acte, imposant condicions inassolibles, demostrant que a alcaldes i regidors no els interessa aquest model de festes populars crítiques i autoorganitzades.

Associació juvenil i cultural El Brot. Lloc artesà, vegetarià i ecològic amb 4 anys de feina al barri. El mes d'abril de 2012, els responsables de la gestió del Centre Cultural La Farinera del Clot extingeixen la colaboració amb El Brot després d'una sèrie d'abusos i retallades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada